JISMONIY MADANIYATNI RIVOJLANTIRISHDA MILLIY HARAKATLI O‘YINLARNING O‘RNI - Qurbonova Dildora; Saparboyev Mavlonbek Mirzobek oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada milliy harakatli o‘yinlarning jismoniy madaniyatni rivojlantirishdagi tutgan o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. O‘zbek xalqining ko‘p asrlik tarixida shakllangan harakatli o‘yinlar nafaqat sog‘lom avlodni tarbiyalash vositasi, balki milliy qadriyatlarni, urf-odatlarni va jismoniy tarbiya an’analarini avloddan-avlodga yetkazuvchi muhim omil ekanligi asoslab berilgan. Maqolada milliy o‘yinlarning jismoniy sifatlarni — kuch, chaqqonlik, chidamlilik, tezlik va epchillikni — rivojlantirishdagi pedagogik ahamiyati, ta’lim muassasalarida ulardan foydalanish istiqbollari ko‘rib chiqilgan.