RAQAMLI DAVRDA QISHLOQ YOSHLARI VA JURNALISTIKA: IMKONIYATLAR, MUAMMOLAR HAMDA ISTIQBOLLAR - Dilshoda Jalilova; Ulasheva Muhayyo Muzaffar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Bugungi kunda internet texnologiyalari, ijtimoiy tarmoqlar va mobil kommunikatsiya vositalari jurnalistika sohasining rivojlanishiga katta ta’sir ko‘rsatib, yoshlar uchun yangi axborot maydonlarini yaratmoqda. Shu sababli mazkur maqolada raqamli transformatsiya sharoitida qishloq yoshlarining zamonaviy jurnalistikaga munosabati, axborot olish va tarqatish imkoniyatlari hamda ushbu jarayonda yuzaga kelayotgan muammolar tahlil qilinadi. Shuningdek, qishloq hududlarida yashovchi yoshlarning media savodxonligi, raqamli platformalardan foydalanish darajasi va jurnalistika kasbiga bo‘lgan qiziqishi yoritilgan.