SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA ELEKTRON HUKUMAT XIZMATLARINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Aliyeva Durdona Jamshid qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining elektron hukumat (E- Government) tizimini rivojlantirishdagi o’rni va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Elektron davlat xizmatlarini avtomatlashtirish, davlat boshqaruvi samaradorligini oshirish, fuqarolarga ko’rsatilayotgan xizmatlar sifatini yaxshilash hamda qaror qabul qilish jarayonlarini optimallashtirishda sun’iy intellekt texnologiyalarining imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, dunyoning rivojlangan davlatlari tajribasi, elektron hukumat tizimlarida AI texnologiyalarini qo’llashning afzalliklari, mavjud muammolar va O’zbekistonda ushbu yo’nalishni rivojlantirish istiqbollari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari sun’iy intellekt asosidagi elektron hukumat xizmatlari davlat boshqaruvining ochiqligi, shaffofligi va samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko’rsatadi.