YANGI O‘ZBEKISTONDA KUTUBXONACHILIK SOHASIDAGI ISLOHOTLAR VA ULARNING HUDUDLAR MA’NAVIY HAYOTIDAGI AHAMIYATI (XATIRCHI TUMANI MISOLIDA) - Shodiya Ro‘ziyeva (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada Yangi O‘zbekistonda kutubxonachilik sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar, sohaga oid qonun va qarorlarning amaliy ahamiyati hamda ularning hududlar ma’naviy hayotidagi o‘rni yoritilgan. Xususan, Xatirchi tumanida zamonaviy kutubxona binosining bunyod etilishi, kitobxonlik madaniyatini rivojlantirishga qaratilgan tashabbuslar, ochiq osmon ostidagi kutubxona loyihasi, kitob fondining boyitilishi va ma’naviy-ma’rifiy faoliyatning yangi bosqichga ko‘tarilishi tahlil qilingan.