DAROMADLARNING HISOBGA OLISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Kimsanova Gulsanam Hamidullo qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy buxgalteriya hisobida daromadlarning to‘g‘ri hisobga olinishi moliyaviy hisobotlarning ishonchliligi va shaffofligini ta’minlashning asosiy omillaridan biridir. Ushbu maqolada daromadlarning hisobga olinishining zamonaviy usullari, xususan IFRS 15 xalqaro standarti asosida tizimli ravishda o‘rganilgan. Tadqiqot daromadlarni tan olishning besh bosqichli modeli, vaqt va joy bo‘yicha tan olish tamoyillari, raqamli iqtisodiyotdagi yangi yondashuvlarni tahlil qiladi. Natijalar O‘zbekiston korxonalarida IFRS 15 ga o‘tishning amaliy jihatlari va kelajakdagi istiqbollarni ochib beradi. Maqolada amaliy tavsiyalar berilgan.