SOF TUGʻMA MINERALLARGA (OLTIN, KUMUSH, MIS, PLATINA) - Jovliyev Ilyos; Yuldoshev Fayoz; Xamroyev Dilshod; Abdullayev Orif (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya Ushbu maqolada sof tugʻma minerallar geologiyasi, ularning paydo boʻlish sharoitlari, tarqalish xususiyatlari hamda geologik ahamiyati haqida soʻz yuritiladi. Shuningdek, oltin, , mis, platina, temir va nikel kabi sof elementlarning geologik jarayonlardagi roli, kumush ularning mineralogik xususiyatlari hamda iqtisodiy ahamiyati tahlil qilingan.