SOF TUGʻMA MINERALLAR GEOLOGIYASI - Abdulaxatov Iso; Toʻraboyev Farrux; Usmonov Nurmuhammad; Nurmatov Ruzimurod (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya Ushbu maqolada sof tugʻma minerallar geologiyasi, ularning paydo boʻlish sharoitlari, tarqalish xususiyatlari hamda geologik ahamiyati haqida soʻz yuritiladi. Shuningdek, oltin, kumush, mis, platina, temir va nikel kabi sof elementlarning geologik jarayonlardagi roli, ularning mineralogik xususiyatlari hamda iqtisodiy ahamiyati tahlil qilingan.