O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TRANSPORT VOSITALARI FAOLLIGINI RIVOJLANTIRISH - Ro‘zigul Togʻayeva Zafar qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida transport vositalari faolligini rivojlantirishning nazariy asoslari va amaliy yo‘nalishlari tahlil qilingan. Transport tizimining iqtisodiyotdagi o‘rni, transport vositalarining texnik yangilanishi, raqamli boshqaruv tizimlarining joriy etilishi hamda ekologik toza transport turlarining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, transport sohasida davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlari, barqaror rivojlanish tamoyillari va infratuzilmani modernizatsiya qilish zarurati asoslab berilgan.