RAQOBATLASHGAN MONOPOL BOZOR - Shermuxamedov B.U; Xayitova Fotima (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada raqobatlashgan monopol bozorning nazariy asoslari, uning iqtisodiyotdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Raqobatlashgan monopol bozor boshqa bozor turlaridan farqli ravishda, bir tomondan raqobat mavjud bo‘lgan, ikkinchi tomondan esa har bir ishlab chiqaruvchi o‘z mahsulotining noyobligi orqali bozorda ma’lum darajada narx belgilash imkoniyatiga ega bo‘lgan tuzilma sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada bunday bozorlarning asosiy xususiyatlari, afzalliklari, kamchiliklari hamda O‘zbekiston iqtisodiyotidagi holati yoritilgan. Shuningdek, raqobatlashgan monopol bozor sharoitida korxonalarning samarali faoliyat yuritishi uchun zarur omillar va davlat tomonidan tartibga solish mexanizmlari haqida ham fikr yuritilgan.