KAPITAL BOZOR VA UNING IQTISODIY RIVOJLANISHDAGI O’RNI - Shermuxamedov B.U; Imomova Dilxushbonu (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada kapital bozori tushunchasi, uning asosiy tarkibiy qismlari va iqtisodiyotdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, kapital bozorining investitsiya jarayonlariga ta’siri, korxonalar uchun moliyaviy resurslarni jalb etishdagi ahamiyati va O‘zbekistonda kapital bozorini rivojlantirish istiqbollari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, kapital bozori iqtisodiyotning barqaror o‘sishini ta’minlashda muhim omil hisoblanadi.