SOLIQ SIYOSATI VA UNING DAVLAT BYUDJETINI SHAKLLANTIRISHDAGI ROLI - Shermuxamedov B.U; Qosimova Umida (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada soliq siyosatining mohiyati, uning davlat byudjetini shakllantirishdagi roli hamda iqtisodiy rivojlanish jarayoniga ta’siri yoritilgan. Maqolada soliq tizimidagi islohotlar, ularning amaliy natijalari va mavjud muammolar tahlil qilinadi. O‘zbekiston misolida soliq siyosati orqali davlat byudjeti daromadlari qanday shakllanishi va barqarorligi o‘rganilgan.