RAQOBAT SIYOSATINING BOZOR BARQARORLIGIGA TA’SIRI - Shermuxamedov B.U; Almatova Eleanora (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola raqobat siyosatining bozor barqarorligiga ta’sirini tahlil qilishga qaratilgan. Bozor iqtisodiyoti sharoitida raqobatning roli va ahamiyatini tushunish, monopoliyalarning shakllanishini oldini olish va iste’molchilar manfaatlarini himoya qilish dolzarb masala hisoblanadi. Tadqiqotda analitik va taqqoslash metodlari qo‘llanilgan, turli bozor turlari va xalqaro hamda mahalliy misollar tahlil qilingan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, samarali raqobat siyosati bozor narxlarini barqarorlashtiradi, resurslarni samarali taqsimlaydi, monopoliyalarning shakllanishini cheklaydi, iste’molchilar uchun keng tanlov va sifatli mahsulotlar mavjud bo‘lishini ta’minlaydi, shuningdek innovatsiyalarni rag‘batlantiradi. Shu tariqa, raqobat siyosati bozor barqarorligini ta’minlash va iqtisodiy samaradorlikni oshirishda muhim vosita hisoblanadi.