MAKTABGACHA TA’LIM YOSHIDAGI BOLALARNI TA’LIM- TARBIYA OLISH JARAYONIDA HARAKATLI O‘YINLAR BOLA NUTQINI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI - Murodova Gulruh Tohrovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada o‘yin faoliyatining inson hayoti barcha bosqichlarida motivatsiya hamda intilishni stimullovchi xususiyatlari, maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalar uchun o‘yin, ularda shaxs sari shakllanayotgan “Men”i, qiziqishlari, manfaatlari, istak va xayollarini ro‘yobga chiqarish, tanlov erkinligining mavjudligi, tashabbuskorlik, mustaqillik, kreativlikning shakllanishidagi o‘rni batafsil bayon etilgan.