KLAX PEDAGOGIKASI ASOSIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA IJODIY FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISH - Adilova Noila Baxridin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Klax pedagogikasi asosida maktabgacha yoshdagi bolalarda ijodiy fikrlashni shakllantirish masalasi yoritilgan. Klax yondashuvi bolaning tabiiy qiziqishini qo’llab-quvvatlab, uni mustaqil fikrlash va yangilik yaratishga undaydi. Maqolada ijodiy fikrlashni rivojlantirishning nazariy asoslari, Klax metodining asosiy tamoyillari hamda uni amaliyotda qo’llash usullari tahlil qilingan. Shuningdek, tajriba-sinov ishlari natijalari asosida Klax pedagogikasining samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari bolalarda ijodiy faollik, muammoli vaziyatlarga yangicha yondashish va o’z fikrini erkin ifoda etish ko’nikmalari shakllanishiga ijobiy ta’sir ko’rsatishini ko’rsatadi.