KLAX METODIKASI YORDAMIDA BOLALARDA TEXNOLOGIK TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI - Adilova Noila Baxridin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Klax metodikasining maktabgacha yoshdagi bolalarda texnologik tafakkurni rivojlantirishdagi innovatsion ahamiyati yoritilgan. Klax yondashuvi bolalarni tajriba qilish, kuzatish va amaliy faoliyat orqali o’qitish tamoyiliga asoslanadi. U o’yin, san’at va texnologiyani uyg’unlashtirib, bolalarda ijodiy va mantiqiy fikrlashni rivojlantiradi. Tadqiqotda Klax metodining pedagogik afzalliklari, texnologik tafakkur shakllanishidagi bosqichlar, shuningdek, zamonaviy o’qitish texnologiyalarining integratsiyasi tahlil qilingan. Maqola natijalariga ko’ra, Klax metodikasi bolalarda muammoli vaziyatlarga innovatsion yechim topish, mustaqil qaror qabul qilish va texnik tafakkur asoslarini rivojlantirishda samarali vosita ekanligi isbotlangan.