MUTAXASISSLIK FANLARINI O‘QITISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA INTEGRATIV YONDASHUV - Kamolova Nigora; Xadjamuratova Zulfiya; Haydarov Sulaymon; Haydarov Sulaymon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mutaxassislik fanlarini o‘qitish jarayonida integrativ yondashuvning o‘rni, uning ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati, shuningdek, amaliy jihatdan qo‘llash imkoniyatlari haqida so‘z yuritiladi. Integratsiya tushunchasi ta’lim tizimida fanlararo bog‘liqlikni kuchaytirish, nazariya va amaliyot o‘rtasida uzviy aloqani ta’minlash vositasi sifatida talqin etiladi. Maqolada o‘qitish jarayonini zamonaviy metodlar, axborot texnologiyalari va innovatsion yondashuvlar orqali boyitish zarurati ham tahlil qilinadi.