“PEDAGOGIKADA PSIXOLOGIYA ASOSIY ME’ZONDIR” - Munisa Maratovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiуа Ushbu maqolada pedagogikada psixologiyaning asosiy me’zon sifatida rol o’ynashi muhokama qilinadi. Ta’lim jarayonida psixologik konsepsiyalar va yondashuvlar ta’lim beruvchi va ta’lim oluvchi o’rtasidagi o’zaro munosabatlar, motivatsiya, ruhiy holat va rivojlanish bosqichlarini inobatga olgan holda, o’qitish samaradorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Psixologik bilimlar pedagogik amaliyotga qanday ta’sir ko’rsatishi va pedagoglar uchun ushbu bilimlarni qanday qo’llash mumkinligi haqida fikrlar ilgari suriladi.