MAROSIMLAR VA MATALLAR-DONO FIKRLARNING IXCHAM IFODASI - Ibodullayeva Zarifa; Alimurodova Sevinch; Haydarov Sulaymon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xalq og‘zaki ijodi namunalari sifatida marosimlar va matallarning mazmun-mohiyati, ularning ijtimoiy va ma’naviy ahamiyati, shuningdek, xalq dunyoqarashida tutgan o‘rni keng tahlil qilingan. Maqolada matallar xalq tajribasi, hayotiy donoligi va axloqiy qadriyatlarining ixcham ifodasi ekanligi, marosimlarning esa jamiyatni birlashtiruvchi ma’naviy hodisa sifatidagi ahamiyati yoritilgan.