DUTOR CHOLG‘USI OHANGLARIDA MILLIY QADRIYATLARIMIZ JILOSI - Toirova Sevara Sarvar qizi; Esonova Marjona (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Dutor oʻzining mayin, dardli va yoqimli sadosi bilan nafaqat Oʻzbekistonda balki butun Markaziy Osiyo xalqlari orasida mashhur boʻlgan cholg‘u. Ushbu maqolada dutorning kelib chiqishi, tuzilishi ijrochilik anʼanalari va hozirgi ahamiyati haqida soʻz yuritiladi.