JAHON SAVDO TASHKILOTIGA AʼZO BO‘LISHNING MILLIY IQTISODIYOTLAR RIVOJLANISHIGA TAHLILIY ASOSLARI - Kamaljonova Go‘zal Axmedjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada Jahon savdo tashkilotiga (JST) aʼzo bo‘lish jarayonining milliy iqtisodiyotlar rivojlanishiga ta’siri tahlil qilingan. Maqolada JSTning asosiy tamoyillari, tashqi savdo liberallashuvi, raqobat muhiti shakllanishi hamda milliy ishlab chiqaruvchilarning xalqaro bozorlarga chiqish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, Mustaqil Davlatlar Hamdo‘stligi (MDH) mamlakatlari tajribasi asosida JSTga aʼzo bo‘lishning iqtisodiy natijalari tahlil qilinib, O‘zbekiston iqtisodiyoti uchun potensial ijobiy va salbiy jihatlar yoritilgan. Maqola yakunida JST a’zoligidan samarali foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.