XORIJIY TAJRIBALAR ASOSIDA BOʻLAJAK OʻQITUVCHILARNING PEDAGOGIK FAOLIYATGA TAYYORLASH - Oʻrazboyeva Maftuna; Qodirova Shohsanam; Haydarov Sulaymon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xorijiy mamlakatlar ta’lim tizimida o‘qituvchilarni tayyorlash tajribalari tahlil qilinib, ularning O‘zbekiston pedagogik ta’limiga tatbiq etish imkoniyatlari yoritilgan. Maqolada Finlyandiya, Germaniya, Yaponiya, AQSh kabi davlatlarning pedagogik ta’lim modellari, ularning kasbiy kompetensiyaga asoslangan, amaliyotga yo‘naltirilgan va innovatsion yondashuvlari tahliliy jihatdan o‘rganilgan. Shuningdek, bo‘lajak o‘qituvchilarning pedagogik faoliyatga tayyorlash jarayonida mentorlik, refleksiya, raqamli texnologiyalar va hamkorlik tamoyillarining ahamiyati asoslab berilgan. Muallif O‘zbekiston ta’lim tizimida xorijiy tajribalarni milliy qadriyatlar bilan uyg‘unlashtirish zarurligini ilmiy asosda izohlagan.