CHET TILLARINI O‘RGANISHDA TO‘SIQ BO‘LADIGAN MUAMMOLAR VA ULARGA YECHIMLAR - Nosirova Xurshida Komil qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada chet tillarini o‘rganish jarayonida uchraydigan asosiy muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilingan. Bugungi globallashuv davrida chet tillarini bilish shaxsning raqobatbardoshligini oshiruvchi muhim omil hisoblanadi. Biroq o‘quvchilar va talabalarning til o‘rganish jarayonida psixologik to‘siqlar, motivatsiya yetishmasligi, o‘quv metodikasining samarasizligi, nutq amaliyotining kamligi kabi muammolarga duch kelishi kuzatiladi. Maqolada ushbu to‘siqlarni bartaraf etish uchun zamonaviy pedagogik texnologiyalar, kommunikativ yondashuv, interaktiv metodlar va raqamli platformalardan foydalanish zarurligi ta’kidlanadi. Shuningdek, o‘quvchilarning shaxsiy qiziqishini oshirish, madaniy kontekstni hisobga olish ham samaradorlikni ta’minlashda muhim ahamiyatga ega ekani qayd etiladi. Tadqiqot natijalari chet tili o‘qitish jarayonini takomillashtirish va o‘quvchilarda barqaror kommunikativ kompetensiyani shakllantirishga xizmat qiladi.