SOLIQ IMTIYOZLARINING DAROMADLARGA TA’SIRI - Iskandarov Davlatbek Xursandbekovich; Orziqulova Malikaxon Nodirbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotida soliq imtiyozlarining daromadlarga ta’siri tahlil qilingan. 2015–2024-yillar ma’lumotlari asosida regressiya modeli tuzilib, soliq imtiyozlari 1 birlikka oshganda daromad o‘rtacha 0,85 birlikka ko‘payishi aniqlangan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, soliq yengilliklari qisqa muddatda byudjet tushumlarini kamaytiradi, biroq uzoq muddatda ishlab chiqarish, investitsiya va daromadlarni oshiradi.