IQTISODIYOTNI LIBERALLASHTIRISH SHAROITIDA MOLIYAVIY REJALASHTIRISHNING AHAMIYATI - Berdiqulov J.R; NORMURODOVA ZUHRA ORZIMUROD QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O’zbekistonda iqtisodiyotni liberallashtirish sharoitida moliyaviy rejalashtirishning ahamiyati ko’rib chiqiladi, uning makroiqtisodiy barqarorlik va rivojlanishni ta’minlashdagi roli chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, tadqiqotda to‘rt yillik yalpi ichki mahsulotning o’sishi, inflyatsiya, byudjet taqchilligi, davlat qarzi va to’g’ridan-to’g’ri xorijiy investitsiyalar oqimi kabi asosiy makroiqtisodiy ko’rsatkichlar tahlil qilingan bo’lib, ushbu tahlil orqali moliyaviy barqarorlik dinamikasi va islohotlar natijalari ko‘rsatib berilgan.