MOLIYAVIY INQIROZLAR VA ULARNING SABABLARI - Meliyev A.M; NORMURODOVA ZUHRA ORZIMUROD QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada moliyaviy inqirozning nimaligi, uning mohiyati, uning yuzaga keltirib chiqaradigan sabablari hamda iqtisodiyotga ko’rsatadigan ijobiy va salbiy ta’sirlari tahlil qilinadi. Ushbu tadqiqotning maqsadi milliy va xalqaro miqyosdagi moliyaviy inqirozlarning asosiy omillarini aniqlash hamda ularni yumshatish bo’yicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqishdan iborat. Shuningdek, tarixiy tajriba va zamonaviy iqtisodiy modellarning solishtirma tahlillari orqali moliyaviy inqirozlarning takrorlanishiga olib keluvchi omillar aniqlangan. Tadqiqot natijalari iqtisodiy siyosatni takomillashtirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.