OʻQUVCHILARNING EKOLOGIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHDA PEDAGOGLARNING AHAMIYATI - Maxmudova Sevara Arslon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: ushbu maqolada oʻquvchilarda ekologik madaniyatni shakllantirishning ahamiyati, atrof muhitni asrash borasida tadqiqotchilarning fikr- mulohazalari, ekologiyani asrash borasida pedagoglarning o‘rni, ekologik madaniyat orqali sog‘lom muhitni yaratish, rivojlanish, ekologik madaniy qadriyatlar, insonlarning tabiatga nisbatan xulq-atvorining tabiiy o‘zgarishi qay tartibda bajarish lozimligi haqida batafsil yoritilgan.