SURXONDARYO VILOYATI SANOAT QURILISH BANKIDA KREDIT MAJBURIYATLARINING BAJARILISHI MONITORINGI VA UNI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI - To'xtayeva Go'zal Ilhom qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Surxondaryo viloyati Sanoat Qurilish Bankida kredit majburiyatlarini monitoring qilish tizimi tahlil qilinadi. Tadqiqot mavjud kredit monitoringi tizimining samaradorligini baholaydi, asosiy muammolarni aniqlaydi va ularni yaxshilash bo’yicha tavsiyalar beradi. Tadqiqotda sifat va miqdoriy usullar qo’llanilib, monitoring mexanizmlarining samaradorligi va ularning moliyaviy barqarorlikka ta’siri baholandi. Natijalar kredit nazorat siyosatini mustahkamlash, moliyaviy xavfsizlikni oshirish va kredit risklarini minimallashtirish bo’yicha muhim ma’lumotlarni taqdim etadi.