MAKTABGACHA TA’LIMDA O‘YIN TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Hojixonova Soliyajon Sardor qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tizimida o‘yin texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik asoslari yoritilgan. O‘yin faoliyati orqali bolalarning ijtimoiylashuvi, tafakkuri, nutqi, tasavvuri va ijodkorlik qobiliyatlari rivojlanishiga erishish yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada o‘yin texnologiyalarining zamonaviy turlari, ularni ta’lim jarayoniga integratsiya qilish bosqichlari va pedagogik yondashuvlar misollar bilan bayon etilgan. Tadqiqot natijalari o‘yin texnologiyalarining ta’lim sifatiga ta’sirini amaliy jihatdan isbotlaydi.