MAKTABGACHA TA’LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH: STRATEGIK YONDASHUVLAR, INNOVATSIYALAR VA ISTIQBOLLAR - G.Maxsudova; S.Xoldarova (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola maktabgacha ta’lim tizimida raqamli texnologiyalardan foydalanishning strategik yondashuvlari, innovatsion usullari va kelajakdagi istiqbollarini chuqur tahlil etadi. Hozirgi raqamli transformatsiya davrida, ayniqsa, pandemiya ortidan kelgan o‘zgarishlar va sun’iy intellektning rivojlanishi sharoitida, maktabgacha yoshdagi bolalarning ta’lim jarayonini raqamlashtirish masalasi dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. Maqolada strategik yondashuvlar amaliy, tahliliy va qiyosiy jihatlari batafsil yoritilgan bo‘lib, xalqaro tajribalar bilan O‘zbekistonning milliy ta’lim tizimini solishtirish orqali yangi takliflar ishlab chiqilgan. Asosiy qismda raqamli texnologiyalarning bolalarning kognitiv, hissiy va ijtimoiy rivojlanishiga ta’siri, shuningdek, pedagoglarning tayyorgarligi va infratuzilma muammolari tahlil etiladi. Xulosada raqamli ta’limning kelajakdagi o‘rni va O‘zbekiston uchun strategik tavsiyalar keltirilgan. Maqola ta’lim sohasi mutaxassislari, pedagoglar va siyosatchilar uchun qimmatli manba bo‘lib xizmat qiladi.