QURGO‘OQCHILIKKA CHIDAMLI O‘SIMLIKLAR NAVLARINI YARATISH ISTIQBOLLARI - Jurayeva Xurmatoy Rafiqjonovna; Isoqjonova Iroda Akramjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada qurg‘oqchilik sharoitida o‘simliklarning o‘sish va rivojlanish xususiyatlari hamda ularning chidamliligini oshirish usullari tahlil qilingan. Tadqiqotda seleksiya, genetik muhandislik va agrotexnik yondashuvlar asosida yangi qurg‘oqchilikka chidamli navlar yaratish istiqbollari ko‘rib chiqilgan. Olingan natijalarga ko‘ra, suv resurslarining kamayib borayotgan sharoitida hosildorlikni barqaror saqlash uchun fiziologik moslashuv mexanizmlariga ega navlarni tanlash va biotexnologik usullarni qo‘llash eng samarali yo‘nalishlardan biri hisoblanadi.