QANDLI DIABETNING ASORATLARI VA ULARNI OLDINI OLISH YO‘LLARI - Sharipov Abdulaziz; Nurmirzaeva Ruxshona (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qandli diabet kasalligining asosiy sabablari, u bilan bog‘liq o‘tkir va surunkali asoratlar hamda ularni oldini olish choralari tahlil qilinadi. Qandli diabet bugungi kunda eng keng tarqalgan surunkali kasalliklardan biri bo‘lib, asoratlar inson hayot sifatini keskin pasaytiradi. Maqolada ushbu asoratlarning oldini olishda sog‘lom turmush tarzi, parhez, dori vositalarini to‘g‘ri qo‘llash va muntazam tibbiy nazoratning ahamiyati yoritilgan.