TEMIR YO’L TRANSPORTI KORXONALARIDA AUDITNI TAKOMILLASHTIRISH - Raximova Onaxon Ozod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Temir yo‘l transporti sohasida korxonalar faoliyati davlat va jamiyat uchun muhim ahamiyat kasb etadi. Chunki bu soha mamlakat iqtisodiyoti uchun ustuvor hisoblanadi hamda yuk va yo‘lovchilar tashishda markaziy o‘rin tutadi. Temir yo‘l transporti korxonalarida audit tizimini takomillashtirish, korxona faoliyatini ochiq va shaffof yuritilishi, moliyaviy va xo‘jalik ko‘rsatkichlarining haqqoniyligini ta’minlash zamonaviy boshqaruvda muhim omilga aylanmoqda. So‘nggi yillarda bu sohada amalga oshirilayotgan islohotlar natijasida auditning roli va salmog‘i kundan- kunga ortib bormoqda.