BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA PEDAGOGIK FAOLIYATGA TAYYORLASHDA SOG‘LOM TURMUSH MADANIYATINI TARKIB TOPTIRISH - Nuraliyeva Mashxura; Rahmonova Shirin; Haydarov Sulaymon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarni pedagogik faoliyatga tayyorlash jarayonida sog‘lom turmush madaniyatini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Sog‘lom turmush madaniyati shaxsning jismoniy, ma’naviy, psixologik va ijtimoiy salomatligini ta’minlovchi muhim omil sifatida yoritiladi. Maqolada sog‘lom turmush tarzining o‘qituvchi kasbiga ta’siri, talabalarda bu madaniyatni shakllantirish yo‘llari, ta’lim muassasalarining bu boradagi vazifalari keng tahlil etiladi.