САМАРҚАНД САВДО ЖАНГИ: ГИПЕРМАРКЕТЛАР ВА СУПЕРМАРКЕТЛАР ШАҲАР РИТЕЙЛ БОЗОРИНИ ҚАНДАЙ ЎЗГАРТИРМОҚДА - Абдиназаров Козим Зарипович (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Ушбу мақола Самарқанд шаҳри ритейл бозоридаги замонавий ўзгаришларни таҳлил қилади. Унда "Korzinka", "Optovik" ва "Registon" каби йирик супермаркет ҳамда гипермаркетлар тармоқларининг кириб келиши ва кенгайиши шаҳарнинг анъанавий савдо тизимига (бозорлар ва кичик дўконларга) қандай таъсир кўрсатаётгани ўрганилади. Асосий эътибор харидорларнинг хатти-ҳаракатларидаги ўзгаришлар, ассортимент, нарх сиёсатидаги рақобат ва онлайн-ритейлнинг ривожланишига қаратилади.