ART-TERAPIYADAN FOYDALANGAN HOLDA KORREKSION DASTURLARNI ISHLAB CHIQISH - Maqsudova Nodira Alijonovna; Umaraliyeva Sayyora Kenjabek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada art-terapiyadan foydalangan holda korreksion dasturlarni ishlab chiqishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Art-terapiya insonning emotsional, ijtimoiy va shaxsiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashda samarali metod sifatida qo‘llanilib, turli psixologik muammolarni yumshatish, stressni kamaytirish, o‘zini ifoda etish imkonini kengaytiradi. Tadqiqotda art-terapiya elementlari asosida korreksion dastur tuzish bosqichlari, metodlari va natijaviylik mezonlari tahlil qilingan. Shuningdek, bolalar, o‘smirlar va kattalar bilan olib boriladigan korreksion ish jarayonida art-terapiya usullarining samaradorligi ilmiy asosda yoritilgan.