ART-TERAPIYADA RANGNING AXAMIYATI - Maqsudova Nodira Alijonovna; Alijanova Gulnora Rahimjanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada art terapiyada ranglarning inson psixologik holatiga ta’siri va ularning terapevtik ahamiyati yoritilgan. Rang terapiyasi shaxsning ichki kechinmalarini ifoda etish, stressni kamaytirish, emotsional muvozanatni tiklashda muhim vosita sifatida qaraladi. Tadqiqotda ranglarning psixologik ma’nolari, ularning shaxsning ruhiy dunyosiga ta’siri hamda rang tanlash orqali ichki his- tuyg‘ularni ochib berish mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, art terapiya jarayonida ranglar yordamida o‘zini anglash, ijodiy fikrlash va o‘zaro muloqotni rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola art terapiyada individual yondashuvni shakllantirish hamda ranglar orqali ruhiy sog‘lomlikni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.