“AHOLIGA TIBBIY - IJTIMOIY YORDAMNI TASHKIL ETISHDA OLIB BORILAYOTGAN IZLANISHLAR TAHLILI” (ADABIYOTLAR SHARHI) - Abdumuratova Zarina Shokir qizi; Dustova Gulzoda Komiljonovna. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. O‘zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan tub ijtimoiy- iqtisodiy islohotlar tizimi mamlakatning barcha sohalarida, jumladan sog‘liqni saqlash tizimida ham zamonaviy yondashuvlarni joriy etishni taqozo etmoqda. Aholining salomatligi – har qanday jamiyat taraqqiyotining asosiy ko‘rsatkichlaridan biri sifatida davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biriga aylangan. Shu munosabat bilan aholiga ko‘rsatilayotgan tibbiy-ijtimoiy yordamni takomillashtirish, uni ilmiy asosda tashkil etish va samarali boshqarish dolzarb masalalardan hisoblanadi.