PROFESSIONAL SPORTCHILARNING OVQATLANISH MADANIYATI VA UNING NATIJAVIYLIKKA TA’SIRI - Burxonov Bahodir Hayotovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada professional sportchilarning ovqatlanish madaniyati, ularning ratsional ovqatlanish tizimi hamda bu jarayonning sport natijalariga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil etiladi. Ovqatlanish madaniyati sportchining jismoniy va psixologik holatini, mashg‘ulot samaradorligini, tiklanish jarayonlarini belgilovchi muhim omillardan biri sifatida qaraladi. Maqolada shuningdek, sport turlari bo‘yicha ovqatlanish xususiyatlari va ilmiy asoslangan tavsiyalar keltirilgan.