SPORT PSIXOLOGIYASI SOHASIDA QO‘LLANILAYOTGAN ZAMONAVIY METODLAR: CHET EL VA O‘ZBEKISTON TAJRIBASI TAHLILI - Burxonov Bahodir Hayotovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sport psixologiyasi sohasida qo‘llanilayotgan zamonaviy metodlar, ularning samaradorligi hamda chet el va O‘zbekiston tajribalari solishtirilib tahlil qilinadi. Tadqiqotda sportchilarning psixologik tayyorgarligini oshirishda qo‘llaniladigan metodik yondashuvlar, motivatsion, kognitiv va emotsional nazorat texnikalari yoritilgan. Maqola yakunida O‘zbekiston sport psixologiyasi tizimini rivojlantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar berilgan.