ULUGʻBEK XAMDAMNING “MUVOZANAT” ASARIDA INSON RUHIYATI VA HAYOT FALSAFASI TASVIRI - Bobomurodova Dilafroʻz Nizom qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy oʻzbek adabiyotining yorqin vakillaridan biri Ulugʻbek Xamdamning “Muvozanat” romani tahlil qilinadi. Asarda inson ruhiy olami, jamiyatdagi adolat, muhabbat va vijdon masalalari falsafiy nuqtai nazardan yoritilgan. Muallif hayotda muvozanatni saqlash gʻoyasini asosiy mazmuniy yoʻnalish sifatida ilgari suradi. Maqolada asarning gʻoyaviy-badiiy xususiyatlari, qahramonlar ichki kechinmalari va yozuvchining psixologik tahlil uslubi tahlil etilgan.