UMUMIY OVQATLANISH KORXONALARIDA BOSHQARUV JARAYONI VA SIFAT MENEJMENTINI TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI - KOMILOV ABBOSJON ISROILJON O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada umumiy ovqatlanish korxonalarida boshqaruv jarayonini samarali tashkil etish va sifat menejmenti tizimini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Unda zamonaviy menejment yondashuvlari, raqamli texnologiyalarni joriy etish, xizmat ko‘rsatish sifati va mijozlar ehtiyojini qondirish darajasini oshirish usullari tahlil qilingan. Shuningdek, sifat menejmentining xalqaro standartlari (ISO 9001)ni tatbiq etishning afzalliklari, kadrlar malakasini oshirish va innovatsion boshqaruv usullarini joriy etish istiqbollari ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari umumiy ovqatlanish sohasida raqobatbardoshlikni ta’minlash va barqaror rivojlanishga erishish uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.