TOPOLOGIYADA METRIK VA TOPOLOGIC FAZOLAR TALQINI - Sevara Saliyeva Ma’mirbek qizi; Ganiyeva Malika Murodjon qizi; Matqurbonova Moxichexra Anvarjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada metrik fazolar, va metrikaga oid asosiy tushunchalar, ularning matematik xossalari hamda topologik fazolar ham yoritilgan. Ishda metrika, ochiq va yopiq to‘plamlar, shar, sfera, fundamental ketma-ketlik va to‘la metrik fazo tushunchalari izchil ravishda ta’riflanadi. Shuningdek, Yevklid fazosi va uzluksiz funksiyalar fazosi misolida metrik fazolarning amaliy qo‘llanilishi ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola topologik va metrik fazolarning umumiylik jihatlarini o‘rganish orqali ularning matematik tahlildagi o‘rnini ochib beradi