XAMSA AN’ANASI VA ALISHER NAVOIY “XAMSA”SINING O‘ZIGA XOSLIGI - Abdurashidova Sevinch Alisher qizi; Djumayeva Sofiya (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Sharq adabiyotida “Xamsa” an’anasining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda Alisher Navoiy “Xamsa”sining badiiy, falsafiy va g‘oyaviy o‘ziga xos jihatlari keng tahlil etilgan. Shuningdek, unda Nizomiy Ganjaviy, Xusrav Dehlaviy va Abdurahmon Jomiy asarlari bilan Navoiy “Xamsa”si qiyosiy tarzda o‘rganilib, o‘zbek adabiyoti tarixida turkiy tilda yaratilgan birinchi “Xamsa”ning ahamiyati yoritiladi.