“QUTADG‘U BILIG’’ ASARI TABDILI, TAHLILI VA TALQINI - Abdurashidova Sevinch Alisher qizi; Abdulxayrov Manzar Хusanovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada XI asr turkiy adabiyotining nodir yodgorligi bo‘lgan Yusuf Xos Hojib qalamiga mansub “Qutadg‘u bilig” asarining turkiy adabiyot taraqqiyotidagi o‘rni, uning tabdili, tahlili va talqini masalalari atroflicha o‘rganilgan. Asarda ilgari surilgan adolat, davlat, aql, baxt, axloq va xalq xizmatida bo‘lish g‘oyalari zamonaviy nuqtayi nazardan tahlil etilgan. Maqola mazmuni orqali Yusuf Xos Hojibning asari nafaqat tarixiy manba, balki bugungi yosh avlod uchun ma’naviy-axloqiy dasturulamal ekanligi isbotlanadi.