RYUNOSUKE AKUTAGAVANING ’’ AFSUNGARLIK MO’JIZALARI’’ASARI TAHLILI - Nizomiddinova Shirina Azamatovna; Usarova Laylo Ibragimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada afsungarlik san’ati va inson hirsining o‘zaro bog‘liqligi, shuningdek, ma’naviy yetuklikka erishishda ruhiy tozalikning o‘rni tahlil qilinadi. Asarda qahramonning boylik va qudratga bo‘lgan hirs tufayli afsungarlik sirlarini noto‘g‘ri maqsadda qo‘llashi, natijada esa ma’naviy inqirozga uchrashi yoritiladi. Muallif insonning ichki dunyosini ochib berish orqali “haqiqiy sehr – bu o‘z nafsini yengish san’atidir” degan g‘oyani ilgari suradi.