GEORGE SIMENONNING “UCH REMBRANDT” ASARIDA INSON RUHIYATINING SIRLARI - Hamroqulova Farangiz Umarovna; Usarova Laylo Ibragimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: George Simenonning “Uch Rembrandt” hikoyasi mashhur rassom Rembrandt asarlari bilan bog’liq sirli voqealar orqali inson ruhiyatining murakkab qatlamlarini ochib beradi. Asarda san`at, boylik va vijdon o’rtasidagi ziddiyat asosiy g’oya sifatida ilgari suriladi. Hikoyada uchta Rembrandt rasmi atrofida kechgan jinoyat voqeasi o’ziga xos psixologik detektiv shaklda tasvirlanadi. Muallif uchun jinoyatning o’zi emas, balki uning ruhiy sabablari muhimdir. Har bir obraz o’z manfaatini san’at niqobi ortiga yashiradi va shu orqali insonning haqiqiy “men”i ochiladi. Simenon o’ziga xos realistik va psixologik uslubda yozadi, mayda detallar orqali qahramonlarning ichki kechinmalarini yoritadi. “Uch Rembrandt” hikoyasi detektiv janr doirasidan chiqib, axloq, san’at va inson vijdoni haqida falsafiy mushohadaga aylanadi.