ILK O’RTA ASRLAR FAN VA MADANIYAT RIVOJI - Amandullayeva Gulnigor (TADQIQOTLAR, 2025)
Anatosiya Ushbu maqolada, ilk o’rta asrlar davrida ta’lim, fanlarning o’qitilishi va madaniyat haqida so’z boradi. Bu davrda Sharq va G’arb olimlari ilm-fan, adabiyot, me’morchilik, san’at va falsafa sohalarida muhim yutuqlarga erishdilar. Ayniqsa, islom olamida tibbiyot, matematika, astronomiya va geografiya sohalarida buyuk kashfiyotlar qilindi. Bu ilmiy va madaniy meros keyingi davr sivilizatsiyasining shakllanishiga katta ta’sir ko’rsatdi.