UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA ERTALABGI BADAN TARBIYANI TASHKILLASHTIRISH - Namozova Nargiza Husniddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada umumta’lim maktablarida ertalabgi badan tarbiyani tashkil etish jarayoni, uning o‘quvchilar salomatligi va jismoniy rivojlanishiga ta’siri, shuningdek, pedagogik hamda tashkiliy jihatlari tahlil qilinadi. Ertalabgi badan tarbiya mashg‘ulotlarining samaradorligini oshirish uchun ilmiy asoslangan yondashuvlar, yosh xususiyatlariga mos mashqlar tizimi va motivatsion muhit yaratish masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ertalabgi badan tarbiya o‘quvchilarda kunlik faoliyatga tayyorgarlikni kuchaytiradi, darslarda diqqatni jamlash, aqliy faollik va intizomni oshiradi. Maqolada o‘qituvchi va jismoniy tarbiya rahbarlarining metodik kompetensiyasi muhim omil sifatida ko‘rsatib o‘tilgan.