BUDJETDAN TASHQARI MABLAG‘LAR HISOBI VA ICHKI AUDITINI TAKOMILLASHTIRISH - G‘anijonova Mehrinoz Abdunabi qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada budjetdan tashqari mablag‘lar shakllanishi hamda ichki audit tizimini takomillashtirish masalalari nazariy jihatdan hamda amaliy jihatdan o‘rganildi. Tadqiqot jarayonida me’yoriy-huquqiy hujjatlar, ilmiy asarlar hamda Sergeli tuman tibbiyot birlashmasining 2021-2023-yillardagi moliyaviy hisobotlari tahlil qilindi. Natijalar tibbiyot birlashmasining moliyaviy mustaqilligini oshirishda budjetdan tashqari mablag‘larning chuqur ahamiyat kasb etishini va sarflanishi ustidan ichki audit tizimini joriy etish zaruriyatini ko‘rsatdi.