YUY XUANING “YASHAMOQ” ROMANIDA HAYOT O‘LIM TAQDIR MUAMMOSINING BADIIY TALQINI - MARDONOVA MADINA IKROMOVNA (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA U Xuaning “Yashamoq” romani inson hayotining murakkabligi, o‘limning muqarrarligi va taqdirning shafqatsiz sinovlari haqida chuqur falsafiy va badiiy talqin beradi. Asarda oddiy insonning fojeali hayoti orqali jamiyatdagi ijtimoiy tengsizlik, urush va iqtisodiy inqiroz davrida kechgan qismat tasvirlanadi. Muallif hayot va o‘lim o‘rtasidagi nozik chegarani tasvirlashda realistik va lirizm uyg‘unligini qo‘llagan. Romandagi voqealar o‘quvchini hayotning har lahzasini qadrlash, sabr va matonat bilan yashashga undaydi.